Nelu Carpen, „patronul“ Parchetului Buftea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Nelu Carpen a fost trimis ieri în judecată, fiind acuzat de 17 infracţiuni grave de corupţie. Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Buftea „nu ierta nimic“. El a primit mită de la aproape toată lumea care a trecut pe la Parchetul pe care îl coordona.

Nelu Carpen, fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Buftea, care a fost arestat la 23 aprilie şi a fost trimis ieri în judecată, ar fi primit mită în valoare de 8.000 de euro de la doi investigatori sub acoperire, după ce aproape că „privatizase“ Parchetul pe care îl conducea. Conform monitorizărilor realizate de SRI, Nelu Carpen era specialist în „rezolvarea“ dosarelor privind accidentele rutiere. Acesta i-a făcut pe „clienţii“ săi să creadă că ar putea interveni şi pe lângă anchetatori de la Parchetul Judecătoriei Cornetu, dar şi pe lângă magistraţi din Capitală. El ar fi pus o vorbă bună şi pentru fiul judecătorului Gabriel Bălaşa de la Tribunalul Dâmboviţa, cercetat pentru vătămare corporală din culpă în urma producerii unui accident rutier.

Judecător, avocaţi  şi foşti poliţişti, implicaţi
Pe lângă Nelu Carpen, Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată şi pe judecătorul de la Judecătoria Buftea, Aurică Sterea, pe avocaţii Adrian Zamfirachi şi Ileana Gîlceavă, membrii ai Baroului Bucureşti, dar şi pe foştii poliţişti Mihai Vişan şi Gheorghe Cojocaru. Ei sunt acuzaţi de favorizarea infractorului, costituire de grup infracţionat organizat, mită, trafic de influenţă şi fals în înscrisuri oficiale.
Nelu Carpen şi Aurică Sterea ar fi ajutat, conform DNA, o persoană cercetată pentru infracţiuni la Codul Rutier, astfel încât aceasta să nu fie trimisă în judecată. Magistraţii au îndrumat persoana în cauză să dea declaraţii false pentru a scăpa de ancheta penală.

4.000 de euro, iepuri şi fazani
La sfârşitul anului 2009, Nelu Carpen ar fi pretins, prin intermediul avocatei Ileana Gîlceavă, 4.000 de euro, promiţând în schimb că va închide un dosar pe care îl avea în lucru la Parchetul Buftea. Pe lângă bani, magistratul ar fi primit şi iepuri, fazani şi alte alimente. Spre deosebire de Nelu Carpen, foştii poliţişti, Vişan şi Cojocaru sunt cercetaţi în stare de libertate, însă procurorii au instituit sechestru pe bunurile lor în vederea recuperării prejudiciului în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi. Nelu Carpen a scăpat de sechestru întrucât nu au fost găsite bunuri care să-i aparţină.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite