Vizitează bunicii, merg la cumpărături şi privesc desene animate. Cum îşi distrează părinţii moldoveni copiii

Vizitează bunicii, merg la cumpărături şi privesc desene animate. Cum îşi distrează părinţii moldoveni copiii

Părinţii încearcă să diversifice activităţile făcute împreună cu copiii. FOTO Adevărul

Părinţii moldoveni îşi duc copiii în vizită la bunici sau la alte rude în timpul liber, merg împreună la cumpărături sau urmăresc desene animate, arată un studiu efectuat de Magenta Consulting. Mai puţini maturi aleg să-şi ducă odraslele la sport, muzeu sau cinema.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 93% dintre participanţii la sondaj au afirmat că, în timpul liber, îşi duc fii şi fiicele în vizită la bunici sau la alte rude. Mersul în ospeţie este la fel de popular atât printre părinţii de fete, cât şi printre cei care au băieţi. Maturii care au copii sub 12 ani îşi petrec zilele libere uitându-se la desene animate, mergând la cumpărături sau citindu-le cărţi micuţilor.
 
Cercetarea relevă faptul că fiecare al patrulea părinte cu copii mai mari de 12 ani îşi petrece timpul liber în incinta muzeelor, iar fiecare al cincilea îşi duce copilul la cinema. Este interesant faptul că muzeele sunt mai vizitate de către copii decât cinematografele.
 
Părinţii încearcă să diversifice activităţile făcute împreună cu copiii, aşa că îi duc la sport, îi scot la plimbare şi vizitează împreună parcurile de distracţie. Practicarea sportului rămâne mai populară printre părinţii de băieţi, aproximativ 55% dintre maturi aleg această modalitate de a-şi petrece timpul liber alături de copii. Aproximativ 75% dintre respondenţi citesc cărţi alături de copiii lor, 65% practică jocurile de masă, 63% ies la plimbare în centrul oraşului, iar 30% îşi lasă copiii să se joace online. 
 
Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting cu participarea a 1.129 de respondenţi. Datele au fost colectate în perioada 22 septembrie – 8 octombrie, 2015 prin metoda interviurilor faţă în faţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările