Un tânăr s-a înecat într-un lac din Chişinău

Un tânăr s-a înecat într-un lac din Chişinău

Un tânăr de 19 s-a înecat în lacul de la Porţile Oraşului din sectorul Botanica al capitalei. S-a întâmplat duminică, în jurul orei 23.00, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contactată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Liliana Puşcaşu, a declarat că la faţa locului au intervenit angajaţii Detaşamentului salvatori şi pompieri Botanica, care la scurt timp au scos persoana la mal.

Potrivit ofiţerului de presă al Direcţiei de poliţie a capitalei, Natalia Stati, tânărul a mers la lac împreună cu patru prieteni. Când a dat semne de înec, prietenii au încercat să-l ajute să iasă din apă, dar nu au reuşit. Pe cazul dat a fost iniţiată o anchetă.

Salvatorii avertizează cetăţenii despre necesitatea respectării regulilor de securitate la scăldat. Oamenii sunt rugaţi să meargă la bazinele acvatice amenajate cu staţii de salvare. Nu se recomandă scăldatul pe timp de noapte, în condiţii meteorologice nefavorabile, dar şi în stare de ebrietate. Maturii sunt îndemnaţi să-şi monitorizeze atent  copii în timpul vacanţelor de vară şi să nu-i lase nesupravegheaţi lângă apă.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2020, în iazurile şi râurile din ţară şi-au pierdut viaţa 26 de persoane, inclusiv trei minori.

https://www.ipn.md/ro/un-tanar-s-a-inecat-in-lacul-de-la-7967_1074490.html

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: