Ion Ceban: Mai multe persoane programate nu s-au prezentat pentru vaccinare

Ion Ceban: Mai multe persoane programate nu s-au prezentat pentru vaccinare

În Chişinău, mai multe persoane programate nu s-au prezentat pentru vaccinare anti-COVID-19. Primarul Ion Ceban a solicitat, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, crearea unei platforme de înregistrare pentru vaccinare, astfel încât vaccinurile să fie distribuite celor care vor să se imunizeze, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful adjunct al Direcţiei municipale în sănătate, Boris Gîlca, a declarat că autorităţile centrale au creat deja o platformă pentru programare la vaccinare. Însă nu se cunoaşte când aceasta va fi lansată. În opinia sa, cea mai mare cerere de vaccin rămâne în Chişinău. Referitor la Registrul COVID-19, Boris Gîlca a precizat că din cei 500 de medici de familie din municipiu, doar 365 de medici de familie utilizează platforma JIRA de raportare. În suburbii medicii de familie nu utilizează platforma.

În municipiu continuă imunizarea personalului medical şi în etapa a doua, la care pot să se vaccineze şi persoanele cu vârsta peste 60 ani, persoane cu comorbidităţi şi cei care prezintă risc sporit de contaminare. De asemenea, sunt vaccinaţi şi profesorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările