HelpAge: Îmbătrânirea activă trebuie să rămână pe agenda Guvernului

HelpAge: Îmbătrânirea activă trebuie să rămână pe agenda Guvernului

Îmbătrânirea activă este şi trebuie să rămână pe agenda Guvernului, pentru că persoanele în vârstă au aceleaşi drepturi şi ele nu se schimbă cu vârsta. Este mesajul directoarei HelpAge International Moldova, Tatiana Sorocan, transmis la un atelier de lucru desfăşurat vineri, în contextul Zilei mondiale a conştientizării abuzului faţă de vârstnici, transmite IPN.

Potrivit Tatianei Sorocan, organizaţia pe care o reprezintă şi organizaţiile neguvernamentale partenere încurajează, în cadrul campaniei globale „Vârsta cere acţiuni”, îmbunătăţirea protecţiei drepturilor persoanelor în vârstă.
 
Un alt pas este încurajarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să participe la sesiunea grupului de lucru de tip deschis a ONU privind îmbătrânirea, care se organizează anual, iar în acest an se va desfăşura în luna iulie. Acolo se va discuta despre dreptul persoanelor în vârstă la îngrijire de lungă durată şi îngrijiri paliative, precum şi dreptul la autonomie, independenţă şi la o viaţă fără violenţă.
 
Data de 15 iunie a fost desemnată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite – Ziua mondială a conştientizării abuzului faţă de vârstnici. Anual, în această zi sunt organizate campanii care au drept scop promovarea drepturilor persoanelor în vârstă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: