Atenţie prisăcari! Începe combaterea aeriană a dăunătorilor din păduri

Atenţie prisăcari! Începe combaterea aeriană a dăunătorilor din păduri

Stupm de sticlă, la "Casa Mierii", Călăraşi FOTO: Adevărul

Prisăcarii sunt atenţionaţi că, în perioada 13-20 aprilie, va fi efectuată combaterea aeriană a dăunătorilor din păduri, iar albinele se recomandă a fi închise în aceste zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un comunicat de presă al Agenţiei „Moldsilva“ anunţă că în acest an vor fi prelucrate peste 30 de mii de ha de pădure, dublu faţă de anul trecut, transmite IPN.

Combaterea aeriană se efectuează în 10 entităţi silvice. La efectuarea lucrărilor respective sunt antrenate două elicoptere.

„Moldsilva“ precizează că acţiunile de protecţie a pădurilor întreprinse de către silvicultori vor avea un impact pozitiv şi asupra suprafeţelor agricole adiacente, prin suprimarea unor focare de dăunători care trec cu uşurinţă din păduri pe terenurile agricole şi invers.

Preparatele folosite în procesul combaterii aeriene nu sunt periculoase pentru viaţa omului, dar este recomandat ca populaţia să evite colectarea ciupercilor din pădurile prelucrate. Pe lângă albine, pot suferi şi animalele domestice, astfel este interzisă aflarea lor în fondul forestier supus procedurii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: