Voronin: R. Moldova trebuie să meargă la alegeri parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că Republica Moldova trebuie să meargă la alegeri anticipate. Referitor la demiterea guvernului condus de Ion Chicu, Vladimir Voronin susţine că acest lucru nu este o problemă, problema este de fapt cine va veni în locul acestui guvern.

„Trebuie de hotărât această problemă, de trecut la alegeri anticipate, de ales un parlament ca lumea, de ales un preşedinte cum se cade, de format o echipă de oameni specialişti, oameni care îi doare de această ţară, nu care vin să se îmbogăţească. Noi toţi purtăm vina pentru ceea ce avem astăzi în ţară. Ei nu au venit din capul lor, pe ei i-au votat şi i-au adus cineva în Parlament şi la guvernare”, a declarat Vladimir Voronin  în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, notează IPN.

„Nu ştiu dacă demiterea guvernului sau demiterea celor care conduc lupta aceasta contra pandemiei va schimba radical situaţia. Asta noi, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să ne consolidăm eforturile şi să înţelegem că de noi depinde sănătatea noastră. Nu ştiu pe cine vom aduce. Să nu schimbăm rău cu rău, dar e mai rău fără de rău”, a declarat liderul PCRM.

Fostul preşedinte susţine că în condiţiile actuale, schimbarea guvernului, dar şi a celor care coordonează măsurile împotriva pandemiei, este un lucru deloc uşor şi necesită consultaţii cu specialiştii din domeniu.

„Să vrei e una, să poţi e alta. Aici trebuie experienţă. Îi schimbăm în legătură că nu au luat măsurile respective, că nu au făcut tot ce este necesar în această pandemie? Trebuie de clarificat în ce măsură depinzi de ei, de toţi aceşti organizatori ai medicinei noastre naţionale. Dacă îi schimbăm şi îi punem pe alţii, aceşti alţii, de mâine, nu vor purta nicio responsabilitate pentru ce este astăzi, ceea ce a fost ieri, ceea ce poate să urmeze mâine. Nu pot să ofer un răspuns categoric: haideţi să schimbăm, să-l punem pe Năstase şi el va face mai multă treabă. Este nevoie de o consultaţie mai largă cu specialiştii, medicii, academicienii în medicină”, a adăugat Vladimir Voronin.

https://www.ipn.md/ro/vladimir-voronin-trebuie-sa-ne-consolidam-si-sa-intelegem-7965_1074100.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite