Violenţe în alegerile locale din Republica Moldova. Un candidat a ajuns la reanimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violenţele în campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor locale din Republica Moldova se intensifică. Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la funcţia de primar în satul Racovăţ, raionul Soroca, Mihail Andrieş, a fost bătut de trei indivizi mascaţi. În prezent Andrieş se află în stare gravă la reanimare.

În urma atacului, candidatul PLDM la funcţia de primar în satul Racovăţ s-a ales cu mai multe leziuni corporale grave şi a avut nevoie de asistenţă medicală urgentă. Mihail Andrieş a fost internat la secţia traumatologie a Spitalului raional Soroca. Totul s-a întâmplat noaptea trecută, în jurul orei 1.00, chiar în curtea candidatului PLDM. Potrivit poliţiei, atacatorii purtau cagule pe cap când au dat buzna în gospodaria bărbatului unde l-au bătut pe acesta. În urma încăierarii, Andrieş a ajuns în stare gravă la reanimare.

Candidatul a depus o plângere la secţia de poliţie în care îl acuză de atac pe contracandidatul său la funcţia de primar al Partidului Politic „Partidului Nostru”, Mitrofan Mihail.

PLDM condamnă atacul la viaţa lui Mihail Andrieş şi îşi exprimă încrederea că autorii acestuia vor fi sancţionaţi conform normelor legale. 

„Partidul Nostru” a raspuns la acest incident printr-un comunicat de presă, în care sublinia faptul că în pofida mărturiilor depuse de rude şi vecini, care susţin că Mitrofan nu a părăsit locuinţa sa noaptea trecută, poliţiştii înarmaţi au efectuat percheziţii în casa lui Mihail Mitrofan şi au interogat membrii familiei acestuia, în baza ordonanţei procurorilor. ” Partidul Nostru va efectua o anchetă internă privind cele întâmplate, iar dacă vina lui Mihail Mitrofan va fi dovedită, el va fi pedepsit”, se mai arată în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite