VIDEO Andrei Năstase, despre demontarea corturilor din PMAN: O demonstraţie de forţă a unui regim criminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrei Năstase via Facebook
FOTO Andrei Năstase via Facebook

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat sâmbătă, 13 august, că decizia autorităţilor de a scoate corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale demonstrează că regimul este în agonie şi califică decizia drept una ilegală.

„Ceea ce nu ne omoară ne face mai tare”, a spus Andrei Năstase. De asemenea, politicianul a îndemnat poporul şi opoziţia să se consolideze pentru o acţiune masivă de protest împotriva guvernării.

La rândul ei, avocata Ana Ursachi a menţionat că şi instanţa în fond, şi instanţa de apel a examinat această cauză în lipsa reprezentanţilor Platformei DA. 

Deşi aceştia s-au plâns la Curtea Supremă de Justiţie pe motive de procedură, în doar două zile instanţa s-a pronunţat şi a dispus eliberarea PMAN. Ursachi susţine că acest caz demonstrează aservirea judecătorilor şi este evidentă violarea flagrantă a dreptului cetăţenilor de a protesta. 

Corturile Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a protesta faţă de guvernare, au fost evacuate în dimineaţa de sâmbătă, 13 august, ca urmare a deciziei instanţei de judecată. Curtea Supremă de Justiţie a menţinut în vigoare hotărârile instanţei în fond şi celei de apel, care au dispus eliberarea Pieţei. 

Procesul a fost pornit după ce Primăria municipiului Chişinău a cerut în instanţă evacuarea Orăşelului Demnităţii pe motiv că ar împiedica lucrările de reparaţie a bulevardului Ştefan cel Mare şi PMAN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite