Vadim Krasnoselskii, dispus să se întâlnească cu premierul Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vadim krasnoselskii president.gospmr.ru

Lider transnistrean, Vadim Krasnoselski, susţine că nu este împotrivă să poarte discuţii cu premierul Maia Sandu, deşi în actualul său program o astfel de întrevedere nu se regăseşte, transmite IPN cu referire la presa din regiune.

Într-o conferinţă de presă, liderul de la Tiraspol a declarat că, în cazul unei întrevederi cu premierul Maia Sandu, conţinutul ordinii de zi ar fi acelaşi. Este vorba despre subiecte de actualitate – economice, social-umanitare, din sfera bancară, telecomunicaţii etc.

În aceeaşi conferinţă, Vadim Krasnoselski a declarat că planifică să se adreseze autorităţilor de la Chişinău cu propunerea de-a transmite administraţiei de la Tiraspol tancul memorial, instalat în calitate de monument al Armatei Sovietice în oraşul Corneşti din raionul Ungheni.

Potrivit liderului transnistrean, acesta nu este păzit, se află într-o stare deplorabilă şi este supus cu regularitate vandalizărilor. „Este vorba despre un tanc IS-3, dintr-un sat din raionul Ungheni. Arată extrem de rău. Mai mult ca atât, din informaţiile deţinute, acesta nu figurează ca şi valoare istorică în Moldova şi nu se află la balanţa nimănui. Acesta este vandalizat pur şi simplu. Din aceste considerente, aş vrea să mă adresez conducerii moldoveneşti: dacă nu puteţi proteja memoria istorică a soldatului sovietic, daţi-ni-l nouă”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite