Sondaj: PCRM se bucură de cea mai mare încredere în rândul alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PCRM, Vladimir Voronin FOTO: Arhivă
Liderul PCRM, Vladimir Voronin FOTO: Arhivă

PCRM se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor, arată un sondaj realizat de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova.

Potrivit datelor sondajului, 36% dintre respondenţi manifestă încredere în comunişti. Pe locul doi se află PLDM, în care au încredere 27% dintre moldoveni. PDM se bucură de încrederea a 22% din respondenţi, iar PL - 15%. În liberalii reformatori au încredere 8% dintre respondenţi. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,8%.

La întrebarea directă (fără variante de răspuns) în care lider politic cetăţenii au cea mai mare încredere, cel mai mare număr de voturi l-a acumulat liderul PCRM, Vladimir Voronin - 27,7%, după care urmează liderul PLDM, Vlad Filat - 12,9% şi prim-vicepreşedintele PL, primarul Dorin Chirtoacă - 9,6%. În liderul PDM, Marian Lupu, au încredere 8,7% din respondenţi. Lista este continuată de Iurie Leancă, Igor Corman, Igor Dodon, Mihai Ghimpu, Nicolae Timofti şi alţii.

În cazul în care duminică viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, la vot s-ar prezenta 73% dintre cetăţeni. Dintre aceştia, 39,3% ar vota pentru PCRM, iar 16,9% pentru PLDM. PDM ar acumula 10,2%, Partidul Liberal - 7,1%, Partidul Socialiştilor ar obţine 4,9% din sufragii. Liberalii reformatori, cu 2,6% din voturi, nu ar trece pragul electoral.

41% dintre respondenţi cred că cea mai bună soluţie pentru componentele actualei coaliţii de guvernare este ca fiecare partid să participe de sine stătător la următoarele alegeri parlamentare. 26% din respondenţi consideră că este oportun să se formeze un bloc electoral comun la alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite