Semnale de la Bruxelles: La Chişinău trebuie să se producă o schimbare de elite politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chişinăul are nevoie de o resetare a clasei politice actuale, prin înlocuirea acesteia cu o generaţie mai tânără de elite. Politicienii actuali ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase tănăra generaţie în faţă, crede Comisarul pentru extindere Johannes Hahn.

Înaltul oficial european consideră că este de o importanţă majoră ca noul Guvern de la Chişinău să-şi asume accelerarea reformelor şi să „facă curăţenie, fără limitări sau preferinţe”. Totodată, Johannes Hahn a declarat că noul Guvern trebuie să fie parte a procesului de resetare, astfel încât să contribuie şi la viitoarele alegeri ale preşedintelui ţării, care vor avea loc în martie anul viitor., a declarat comisarul la întrevederea cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, aflat într-o vizită oficială de două zile la Bruxelles, transmite IPN.


Comisarul European a reiterat susţinerea UE pentru Republica Moldova şi a precizat că rezultatele pe care le aşteaptă Uniunea Europeană sunt importante, în primul rând, pentru cetăţenii ţării.

„Republica Moldova nu-şi doreşte să fie o ţară generatoare de insecuritate în regiune. Prin fapte concrete vom demonstra că ţara noastră merită şi este capabilă să-şi recapete întâietatea în cadrul Parteneriatului Estic”, a declarat preşedintele Parlamentului.

La Bruxelles preşedintele Parlamentului a mai avut astăzi o întrevedere cu conducerea Delegaţiei UE la Comitetul parlamentar de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, europarlamentarii Andi Cristea şi Michal Boni, în cadrul căreia au fost abordate chestiuni ce ţin de deblocarea situaţiei politice din Republica Moldova, implementarea reformelor şi agendei europene a ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite