Renato Usatâi preia partidul lui Nicolae Andronic

Renato Usatâi preia partidul lui Nicolae Andronic

Renato Usatâi FOTO ru1.ru

Omul de afaceri Renato Usatâi, care s-a implicat recent în politică va prelua Partidul Popular Republican (PPR) din Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am fost forţat să fac acest lucru, pentru că a devenit clar că actuala guvernare nu îmi va înregistra formaţiunea Partidul Nostru“, a declarat omul de afaceri, pentru „Adevărul“ .

Totodată, Reanto Usatâi a precizat că în partid vor veni persoane noi, nepătate.

El a depus cererea de înregistrare a partidului la Ministerul Justiţiei la 20 februarie curent, iar la 4 martie a primit răspuns precum că denumirea este disponibilă.

Actualul preşedinte al Partidului Popular Republican, Nicolae Andronic a declarat pentru Tribuna că, la 13 aprilie, va avea loc congresul ordinar al formaţiunii, unde se va discuta şi acest subiect.

„Vor fi prezentate rapoarte, vor fi luate mai multe decizii importante, vor fi alese noile organe de conducere”, a menţionat preşedintele PPR.

Întrebat dacă este adevărat că Renato Usatâi se va implica în partidul său, Nicolae Andronic a spus că acesta este deja membru al formaţiunii şi este activ în acest sens.

Partidul Popular Republican s-a constituit la 16 aprilie 1999. Iniţial, denumirea formaţiunii era Partidul Ţărănesc Creştin Democrat din Moldova (PŢCDM), iar şef era omul de afaceri Vladimir Reus, pe atunci deputat din partea Convenţiei Democrate.  În iunie 2004 preşedinte al partidului a devenit Nicolae Andronic, iar în 2005 a fost schimbată denumirea în PPR. Partidul a participat la alegerile parlamentare anticipate din noiembrie 2010, obţinând doar 0,12% din voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: