PSRM şi ACUM discută în aceste clipe la Parlament crearea unei majorităţi, în pofida deciziei CC. Dodon: Vor fi deschise dosare penale pentru tentativă de lovitură de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Igor Dodon a anunţat sâmbătă, 8 iunie, că toţi cei 35 de deputaţi Socialişti se află la Parlament, alături de deputaţii Blocului ACUM, pentru a discuta crearea unei majorităţi parlamenta, în pofida deciziei Curţii Constituţionale care a stabilit că data limită în acest sens este 7 iunie.

Igor Dodon a declarat, într-o conferinţă de presă, că deputaţi care negociază în aceste momente crearea unei majorităţi sunt curajoşi, pentr că fac acest lucru în pofida faptului că Procuratura Generală ar pregăti intentarea unor dosare penale pentru „tentativă de lovitură de stat”, în cazul în care deputaţii i-au astăzi decizia de a forma o majoritate, în contextul în care Curtea Constituţională a stabilit că termenul limită de creare a coaliţiei de guvernare este 7 iunie.

Dodon susţine că toţi ştiau că termenul respectiv era de 9 iunie, sugerând că Înalta Curte ar fi făcut un abuz la comanda Partidului Democrat.

„Situaţia este foarte complicată şi gravă. Suntem în preajma unei destabilizări a situaţiei din Republica Moldova (...) Se încearca prin destabilizare de a mai menţine mandatul de guvernare”, a declarat Igor Dodon cu referire la cei din Partidul Democrat.

De asemenea, Dodon a anunţat că nu va semna astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului, pentru că Legea Supremă prevede că preşedintele „poate” şi că nu ar fi obligat. În plus, această procedură trebuie aplicată după consultarea cu toate fracţiunile parlamentare. Dodon a precizat că luni are de gând să invite partidele la consultări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite