Pavel Filip, despre şedinţa nocturnă a Parlamentului: „Aseară au fost împărţiţi banii, schemele au fost aprobate şi interesele lor au fost aranjate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PDM Pavel Filip
Liderul PDM Pavel Filip

Preşedintele PDM, Pavel Filip, susţine că deputaţii PSRM-Şor au încălcat toate liniile roşii când au votat, miercuri noaptea, legile bugetului pentru 2021. Ex-premierul a menţionat că „această coaliţie monstruoasă şi-a dus o parte din plan până la capăt”.

„De ce o parte din plan, pentru că următorul lor plan ţinteşte spre configuraţia noului Parlament. (...) Dodon şi Şor au intrat în campanie electorală şi acum nu se întâmplă altceva decât pregătirea terenului pentru a intra în anticipate. Care este este acest plan - să fie aprobate nişte proiecte de legi pentru PSRM, care din punctul lor de vedere va consolida electoratul lor. De aceea, s-a mers cu proiectul de lege privind statutul limbii ruse, s-a revenit la propaganda rusească la TV, prospectele medicale scrise şi în limba rusă, s-au aprobat legile ce ţin de statutul special al Găgăuziei, s-a încercat să se dezbine societatea cu Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Mie îmi pare rău să constat naivitatea de care dau dovadă socialiştii, dacă ei consideră că oamenii nu i-au votat la prezidenţiale pentru că limba rusă nu avea statutul potrivit sau pentru că Ziua Europe era sărbătorită pe 9 mai”, a precizat Pavel Filip, 

Potrivit lui, felul în care au acţionat deputaţii PSRM-Şor sunt „metode banditeşti”.

„Tocmai când credeam că mai rău nu se poate şi că mai jos această coaliţie nu poate cădea, această coaliţie ne-a surprins din nou. De fapt, aseară, au fost împărţiţi banii, schemele au fost aprobate şi interesele lor au fost aranjate. Îmi este sincer ruşine faţă de cetăţeni pentru ceea ce s-a întâmplat în Parlament şi pentru modul cum a degradat forul suprem Legislativ. De acest lucru se fac vinovaţi cei care conduc acest for. PDM a părăsit ieri şedinţa Parlamentului pentru că nu am vrut să fim spectatori acestui show regizat. În Parlament, de fapt, acum avem un spectacol şi regizorul, din punctul meu de vedere, şi-a scos actorii în scenă şi fiecare îşi joacă rolul”, a afirmat Pavel Filip într-un briefing de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite