Opoziţia prorusă de la Chişinău îndeamnă la calm şi unitate în legătură cu exploziile de la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Parlamentului, secretarul executiv PSRM, Vlad Bătrîncea.
Vicepreşedintele Parlamentului, secretarul executiv PSRM, Vlad Bătrîncea.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova îndeamnă întreaga societate la calm şi unitate, iar forţele politice – să se abţină de la speculaţii şi acuzaţii nefondate în legătură cu „provocările armate din regiunea transnistreană”.

„Subliniem importanţa primordială de a păstra pacea în Republica Moldova şi a evita implicarea ţării şi a cetăţenilor noştri într-un război. PSRM a evidenţiat de multe ori că Republica Moldova trebuie să-şi păstreze statutul constituţional de neutralitate, iar conducerea de la Chişinău şi întreaga clasă politică să excludă orice gen de acţiuni provocatoare care ar putea avea un rezultat catastrofal pentru ţară”, se menţionează într-o declaraţie a PSRM, citată de IPN.  

Partidul Socialiştilor evidenţiază necesitatea ca toate instituţiile statului să demonstreze maximă mobilizare pentru a controla eficient atât trecerile la frontieră, precum şi situaţia pe tot teritoriul Republicii Moldova. Formaţiunea îndeamnă şi cetăţenii la „maximă vigilenţă şi să nu se lase provocaţi de elemente distructive şi rău-intenţionate”.

„Sperăm că forţele externe vor renunţa la tentativele de a provoca un conflict armat în Republica Moldova. Mizăm pe faptul că actuala conducere de la Chişinău conştientizează importanţa majoră de a păstra pacea şi liniştea în ţară şi nu se va lăsa atrasă în jocul altor actori internaţionali. Poporul nostru are nevoie acum şi de mai multă coeziune, care depinde inclusiv de modul în care mass media din Moldova reflectă evenimentele”, se mai arată în declaraţia Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul ministeriu de securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. Ar fi vorba despre un atac cu lansatoare de grenade. Victime nu au fost înregistrate. Alte două explozii au fost înregistrate marţi dimineaţă în oraşul Maiak din Grigoriopol. Presa scrie că au fost semnalate  explozii şi la Parcani, la 13 km de graniţa cu ucraineană pe segmentul transnistrean. Administraţia regiunii a instituit cod roşu de alertă teroristă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite