Oleg Reidman: Moldova se află într-o criză politică şi anticipatele sunt soluţia pentru această criză

Oleg Reidman: Moldova se află
într-o criză politică şi anticipatele sunt soluţia pentru această criză

Oleg Reidman FOTO IPN

Fostul deputat comunist Oleg Reidman susţine că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc cu o probabilitate de 70%. Comunistul spune că actualmente Republica Moldova se află deja într-o criză politică, iar alegerile anticipate ar fi o soluţie pentru această criză. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21, transmite IPN.

„Trei luni fără putere. O ţară parlamentară – fără Parlament”, a declarat fostul deputat. În opinia lui, până acum nu s-a format o majoritate parlamentară pentru că niciunul dintre participanţii la discuţii nu ar fi independent.
 
Potrivit lui, totul va fi clar pe scena politică în funcţie de decizia Curţii Constituţionale drept răspuns la sesizarea făcută de preşedintele Igor Dodon pentru a afla când poate fi dizolvat Parlamentul.
 
Fostul deputat spune că prima şedinţă a Parlamentului este convocată de şeful statului şi se întreabă ce îl împiedică acum pe Igor Dodon să convoace şedinţa legislativului. „Cine ştie că nu există o majoritate parlamentară? Să convoace Parlamentului ca acesta să adopte hotărârile necesare, să propună legislativului agenda zilei. Dacă nu există o majoritate parlamentară, asta ce înseamnă? Că nu există un speaker? Dar preşedintele Parlamentului cine este? Este doar deputatul-şef, el nu este stăpânul Parlamentului, el conduce şedinţa”, spune comunistul.
 
Miercuri, 22 mai, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a adresat la Curtea Constituţională pentru a afla de când începe termenul de trei luni după care apar circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului: de la validarea mandatelor sau de la şedinţa de constituire a Legislativului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: