Nicolae Timofti: „Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost, până în prezent, sensul activităţii mele, în calitate de preşedinte al Republicii Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova se asociază politic şi economic cu cea mai importantă uniune de state de după cel de-al doilea război mondial, Uniunea Europeană, în care în prim-plan se află omul şi bunăstarea sa, a declarat preşedintele moldovean Nicolae Timofti, în mesajul său adresat cetăţenilor ţării în ajunul semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Pentru noi, apropierea de Uniunea Europeană înseamnă mai multe locuri de muncă, salarii şi pensii mai mari, dar şi garanţia respectării drepturilor şi libertăţilor omului”, a menţionat Nicolae Timofti.

Şeful statului a declarat că este bucuros că Republica Moldova s-a menţinut pe traseul de apropriere de Uniunea Europeană, în pofida obstacolelor care s-au pus din exterior şi interior. „În pofida unor nesincronizări şi restanţe pe care le avem în ţara noastră în diverse domenii, de la cel al justiţiei până la cel educaţional. A contat, şi va conta în continuare, unitatea tuturor cetăţenilor noştri, în numele unei vieţi mai bune, în numele dreptăţii sociale şi a unui viitor stabil pentru copiii şi nepoţii noştri”, a spus Nicolae Timofti.

Preşedintele republicii a felicitat toţi cetăţenii care au crezut şi au muncit ca evenimentul de pe 27 iunie să se producă. Totodată, şeful statului s-a referit şi la crearea unei Zone de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană. „Vor urma noi investiţii şi îmbunătăţirea mediului de afaceri, iar imediat după semnarea documentului Uniunea Europeană îşi va deschide piaţa pentru o serie de produse moldoveneşti, cum ar fi legumele şi fructele. Uniunea Europeană este în prezent principala destinaţie a exporturilor noastre, iar Acordul de Liber Schimb va face produsele moldoveneşti mai competitive”, a adăugat preşedintele.

Nicolae Timofti a subliniat că alegerea europeană a Republicii Moldova nu înseamnă ostilitate faţă de partenerii săi din CSI, inclusiv Federaţia Rusă, iar instituţiile statului şi toate persoanele implicate vor începe imediat implementarea prevederilor Acordului de Asociere.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite