Liberalii au înregistrat în Parlament un proiect al Declaraţiei de unire cu România

Liberalii au înregistrat în Parlament un proiect al Declaraţiei de unire cu România

FOTO pl.md

Deputaţii Partidului Liberal au înregistrat în Parlament un proiect al Declaraţiei de unire a Republicii Moldova cu România. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Mihai Ghimpu, PL solicită Parlamentului Republicii Moldova să se convoace într-o şedinţă solemnă, pe 27 martie curent, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Republicii Democratice Moldoveneşti cu România. 
 
Parlamentului i se solicită să adopte Declaraţia de unire a Republicii Moldova cu România ca unică soluţie de restabilire a adevărului istoric, de aderare la Uniunea Europeană şi de integrare în NATO pentru asigurarea bunăstării, libertăţii populaţiei din stânga Prutului. Decizia de a înregistra un astfel de proiect a fost luată la şedinţa Consiliului Republican al PL, care a avut loc pe 12 martie.

Mihai Ghimpu susţine că, în cazul în care Parlamentul va respinge examinarea şi adoptarea Declaraţiei de Unire a Republicii Moldova cu România, Biroul Politic al Partidului Liberal se obligă să organizeze colectarea semnăturilor de la cetăţeni pentru a realiza dezideratul unirii. Dacă însă se va semna Declaraţia de unire, „nu rămâne decât ca legile României să treacă Prutul”, a spus Mihai Ghimpu.

Întrebat dacă la şedinţa Consiliului Republican al PL s-au discutat eventualele candidaturi pentru alegerile locale din Chişinău şi Bălţi, preşedintele Partidului Liberal a spus că subiectul nu s-a abordat, iar candidaţii PL vor fi anunţaţi în cadrul altei conferinţe de presă.

O declaraţie simbolică de unire cu România a fost semnată până acum de peste 110 localităţi din Moldova.
 
citeste totul despre: