Ghimpu: Am aflat încă de la Voronin că Şalaru pregăteşte o lovitură de partid!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO basarabia.md
FOTO basarabia.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, continuă acuzaţiile la adresa prim-vicepreşedintelui PL, Anatol Şalaru, precum că acesta a fost lipsit de sprijinul Biroului Politic al formaţiunii, pe motiv că încerca să destrame şi chiar să corupă unii membri din partid, ca aceştia să-l părăsească.

Într-un interviu pentru Radio Europe Liberă, Ghimpu afirmă că tensiunile dintre el şi Şalaru au început din primăvară, atunci când la o şedinţă a Parlamentului a fost examinată moţiunea înaintată de comunişti şi socialişti împotriva ministrului Şalaru. 

„Voronin a strigat, nevorbind la microfon, în sală, au auzit toţi deputaţii, era problema cu vânzarea rachetelor: „Ce îl aperi, Mihai, că el doar îţi pregăteşte o lovitură de partid?”. Eu am zis: „Hai lasă prostiile”. Iată Voronin e Voronin, dar a spus un adevăr, înseamnă că ştia el când mi-a zis mie. M-am întâlnit şi în coridor, şi mi-a zis”, afirmă preşedintele PL.

De asemenea, liberalul l-a învinuit pe ministrul Apărării de faptul că nu s-a implicat în campania electorală prezidenţială, ba deopotrivă. 

„Eu nu am dat nicio replică. Dar când a început deja să lucreze să rupă fracţiunea şi partidul, sigur că aici nu pot să tac şi să permit lucrul acesta. A început cu mâinile altora şi nu le-a mers, umbla: „că suntem şapte, că cinci”. Lumea a trecut prin aceasta, unii nu mai vor să păţească din nou ruşinea. Şi când a văzut că nu îi merge, a pornit singur. A început pe la primari, şi pe la preşedinţi de organizaţii, şi la deputaţi să părăsească fracţiunea, că ei când sunt şapte, când sunt cinci, când sunt şase. Şi eu am hotărât la birou să discutăm subiectul acesta, vorbele care se aud prin târg sunt adevărate sau nu. Şi nu am învinuit, să spun: „Iată, am auzit de la cutare sau de la cutare”, dar am zis: „Vă rog pe fiecare dintre voi să spună dacă v-a contactat Şalaru”. Toţi care erau, şi membrii biroului, şi deputaţii, şi miniştrii, şi alţii, erau vreo 30, şefi de întreprinderi, de agenţii, desigur cei care au fost contactaţi, au spus deschis: „Da, am fost contactat şi ne-a propus să plecăm”, a adăugat Ghimpu.

Ca urmare a acestor lucruri, Mihai Ghimpu a subliniat că a fost nevoit să i-a decizia privind retragerea sprijinului politic pentru Şalaru, dar şi să ceară premierului Filip să-l demită din funcţia de ministru, pentru încălcarea statutului împotriva fracţiunii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite