Dodon insistă cu Uniunea Vamală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon PSRM

Preşedintele Partidului Socialist, Igor Dodon, a declarat că el nu este împotriva Uniunii Europene, dar Acordul de Asociere al Republicii Moldova reprezintă o greşeală, o abatere de la traiectoria geopolitică firească a Moldovei care este Uniunea Vamală.

În cadrul unei conferinţe organizate de Partidul Socialist în comun cu Asociaţia Istoricilor şi Politologilor, consilierul Preşedintelui Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Mihail Krotov, a subliniat importanţa dezvoltării Moldovei în pieţele sale vechi ce aparţin de Uniunea Vamală.

În vizunea lui Dodon, Moldova va avea destinul Bulgariei care s-a confruntat cu o economie distrusă în proprotie de 80% după integrarea în UE. “Condiţiile politice şi economice din Moldova nu sunt normale şi asta în contextul în care statul mănâncă mai mult decât produce şi un milion de oameni trăiesc în sărăcie” a afirmat Igor Dodon.

Mihail Krotov a precizat că Republica Moldova are în prezent o situaţie dificilă şi vectorul geopolitc trebuie să aibă o bază solidă, dezvoltată mai ales prin industrie şi agricultură. În opinia sa, Moldova pierde pieţele vechi şi nu câştiga alte pieţe noi prin Acordul de Asociere şi prin aproprierea de Uniunea Europeană. “Există 700 000 de mii de moldoveni în Rusia unde există o piaţă de mărfuri şi o piaţă a forţei de muncă. Moldova are nevoie de o perspectivă euroasiatică” a subliniat Krotov.

Igor Dodon a susţinut că Republica Moldova lipseşte din Uniunea Vamală, iar cetăţenii nu si-a exprimat poziţia în legatură cu Acordul de Asociere. Potrivit declaraţiilor sale, în Republica Moldova statul trebuie să se implice în economie să refacă industria şi să dezvolte agricultura.

“Importurile se majorează când noi putem produce, reforma economică modovenească nu este cu UE, mai ales când statul este în criză. Trebuie să colaborăm cu Uniunea vamală acum. Dacă am renunţa la acordul de asociere am creşte PIB-ul cu 10-15 %” a mai precizat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite