Cum răspunde Andrian Candu când este întrebat dacă ar vota Unirea cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a fost întrebat marţi, 19 decembrie, la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, dacă ar vota pentru o eventuală Unire cu România. Şeful Legislativului a evitat să raspundă prin da sau nu.

„Trebuie să pornim mai multe proiecte de reintegrare, economică, de transport, pe diferite dimensiuni, în aşa fel încât să ajungem integraţi în foarte multe procese. Cu siguranţă şi viaţa cetăţeanului va fi mai bună, şi securitatea statului asigurată, şi un alt viitor în general pentru locuitorii ambelor maluri”, a declarat Andrian Candu.

Vorbind despre interconectarea sistemului de energie electrică al Republicii Moldova la cel al României, Andrian Candu a specificat că bani s-au găsit, iar interconectarea este „o chestiune de timp”.

„Acum Ministerul Economiei împreună cu experţii sunt la sfârşitul finalizării analizelor în tot ceea ce ţine de sistemul de interconectare, pe care linie să meargă mai repede. Se pare, totuşi, că pe cea de Sud cel mai repede se va putea dezvolta. A fost evaluat bugetul în întregime, se evaluează la 400 de milioane de euro care urmează în următorii ani să fi investiţi. Costul cel mai mare ţine de staţia de convertire, fiindcă frecvenţele sunt diferite”, a precizat Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite