Chiril Gaburici: „Corupţia este peste tot. Cred că aceasta este principala problemă a ţării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Chiril Gaburici a prezentat raportul privind activitatea Guvernului în primele 100 de zile şi a anunţat că şi-ar dori să aibă mai multe pârghii pentru lupta împotriva corupţia.

„Aşa cum am început în primele 100 de zile, voi cere instituţiilor subordonate să grăbească, la maxim, toate iniţiativele de luptă cu corupţia, iar dacă va fi nevoie – Guvernul îşi va angaja răspunderea, de câte ori va fi necesar, exact cum am făcut cu legea bugetului”, a subliniat premierul.

Gaburici a explicat că Guvernul pe care îl conduce se axează pe trei coordonate: unitatea naţională, astfel încât cetăţenii Republicii Moldova să nu mai fie divizaţi, statul de drept şi dezvoltarea unei economii sănătoase.

Premierul a amintit că  s-au reluat discuţiile cu partea transnistreană. „Vor fi extinse proiectele-pilot de patrulare comună pe segmentul central al frontierei moldo-ucrainene.  Agenţii economici din regiunea transnistreană au obţinut circa 400 de certificate de origine a mărfurilor pentru exportul producţiei în ţările Uniunii Europene”, a mai precizat Gaburici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite