Azi va fi iniţiat dialogul dintre Alianţa pentru Integrare Europeană şi comuniştii pentru alegerea şefului statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţii fracţiunilor care au format majoritatea parlamentară au primit mandate din partea liderilor de partide de a se întâlni, în timpul apropiat, cu liderii fracţiunii parlamentare a PCRM pentru a discuta despre alegerile prezidenţiale. Decizia a fost anunţată ieri-seară, după prima şedinţă a Consiliului Alianţei Pentru Integrare Europeană, transmite Agenţia Info-Prim Neo.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că în cadrul şedinţei Consiliului AIE s-au mai discutat şi propunerile pentru agenda sesiunii parlamentare, care va începe pe 10 februarie.

„Cel mai important subiect din punctul meu de vedere este că am luat decizia de a delega competenţe pentru preşedinţii grupurilor parlamentare din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană pentru a începe dialogul cu Partidul Comuniştilor în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru a alege preşedintele Republicii Moldova", declarat supă şedinţă preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Prim-vicepreşedintele PL, Ion Hadârcă, a spus că preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, este cel care va iniţia discuţiile cu fracţiunea PCRM.

Dacă negocierile vor fi acceptate, la ele va participa şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Mihai Godea, şi Ion Hadârcă. De cealaltă parte se presupune că la discuţii va participa Maria Postoico, preşedintele fracţiunii parlamentare a PCRM.

Info-Prim Neo

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite