Ambasadorul Belarusului la Chişinău, convocat la MAE pentru explicaţii după ce Lukaşenko ar fi dezvăluit accidental planurile Rusiei, care vizează şi Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lukasenko harta

Chişinăul a reacţionat la fotografiile apărute în spaţiul public cu imaginea unei hărţi afişate în cadrul Consiliului de securitate al Belarusului. În acest context, Ministerul de Externe a convocat de urgenţă ambasadorul Belarusului la Chişinău, Anatolii Kalinin, pentru clarificarea tuturor circumstanţelor şi solicitarea explicaţiilor referitoare la referinţele privind Republica Moldova.

În cadrul discuţiei cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatolii Kalinin a menţionat că este vorba de prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informaţiilor respective.

Totodată, secretarul de stat a subliniat, în contextul întrevederii, necesitatea unei intervenţii publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranşant percepţiile eronate vehiculate în societate.

Un scurt videoclip distribuit de jurnalistul belarus Tadeusz Giczan pe Twitter îl arată pe Lukaşenko arătând spre o hartă a Ucrainei care o arată segmentată în patru părţi. Giczan a numit-o „ceea ce arată ca o hartă reală a invaziei”.

Harta părea să arate planuri de mişcare a trupelor şi ţinte de infrastructură în Ucraina, precum şi ţinte în regiunea separatistă Transnistria.

Unele operaţiuni indicate pe hartă au avut loc deja, în timp ce altele urmează să de desfăşoare, inclusiv o incursiune în Republica Moldova dinspre oraşul-port Odessa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite