Alexandru Slusari: Baza de odihnă „Ciaica” din Ucraina a ajuns la deputatul Andronache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Alexandru Slusari, foto IPN
Deputatul Alexandru Slusari, foto IPN

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, deputatul Alexandru Slusari, susţine că, în cadrul unei aşa-zise licitaţii, a fost înstrăinat complexul clădirilor bazei de odihnă „Ciaica”, situat în zona litorală din oraşul Coblevo, Ucraina. Potrivit lui, cumpărătorul este o persoană interpusă, iar complexul urmează să ajungă în posesia deputatului Vladimir Andronache, transmite IPN.

Parlamentarul a menţionat că, pe 16 decembrie 2020, Agenţia Proprietăţii Publice, „în cadrul aşa-zisei licitaţii”, a înstrăinat complexul clădirilor bazei de odihnă „Ciaica”, iar preţul de vânzare a clădirilor, cu o suprafaţă totală de 1 340 de metri pătraţi, a fost de doar 1,888 milioane de lei.

„Deci, baza de odihnă funcţională, cu patru etaje, cu ospătărie, amplasată la distanţa de 300 de metri de la plajă, a fost vândută după formula 82 de dolari SUA/m2. Pentru comparaţie, am căutat prin Google ofertele similare în Coblevo. O mică bază de odihnă, de 478 de metri pătraţi, este propusă spre vânzare cu preţul iniţial de 470 000 de dolari sau aproximativ 1 000 dolari SUA/m2. Почувствуете разницу! (simţiţi diferenţa, n.r.)”, scrie Alexandru Slusari într-o postare pe Facebook. Deputatul susţine că, din informaţii demne de încredere, cumpărătorul, un pensionar-poliţist, este persoana interpusă de deputatul Vladimir Andronache şi în scurt timp urmează reînregistrarea acestui obiect pe o companie care îi aparţine parlamentarului.

„Evident, că noi vom sesiza organele competente pe acest caz. Dar fac aceasta postare în speranţa că aceste organe se vor autosesiza. Totodată, intenţionez să propun în Parlament un moratoriu pentru orice privatizare a patrimoniului Moldovei în Ucraina până la efectuarea de către Curtea de Conturi a unui control exhaustiv asupra stării bunurilor moldoveneşti în ţara vecina şi modul de gestionare a acestora şi prezentarea informaţiei detaliate către legislativ. În caz contrar, riscăm să pierdem în aceasta perioada de turbulenţă politică, având Agenţia Proprietăţii Publice, administrată de Dodon şi Andronache, şi restul proprietăţii Republicii Moldova din Ucraina”, mai afirmă Alexandru Slusari.

Vladimir Andronache nu a avut deocamdată un comentariu la acest subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite