Şeful diplomaţiei moldoveneşti desfăşoară o vizită de lucru la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu
Nicu Popescu

Ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, desfăşoară o vizită de lucru la Bruxelles pentru a promova „obţinerea statutului de ţară candidat la Uniunea Europeană.”

„În calea noastră de reforme şi transformări democratice, avem nevoie de toată susţinerea efectivă, fermă şi solidară a instituţiilor şi statelor membre ale UE pentru perspectiva noastră de aderare”, a spus Nicu Popescu.

Potrivit ministrului, parcursul ireversibil al R. Moldova în direcţia apropierii de Uniunea Europeană înseamnă alinierea în beneficiul cetăţenilor şi în diverse domenii sectoriale, precum: energia, transportul, mediul înconjurător, agricultura dar şi aprofundarea cooperării în materie de apărare şi securitate întru fortificarea rezilienţei noastre”.

În cadrul întrevederilor cu înalţii oficiali europeni de la Bruxelles, Nicu Popescu va reitera că „Moldova este o ţară cu o istorie şi identitate europeană, vorbim una din limbile oficiale ale Uniunii Europene, limba română, cetăţenii noştri dovedindu-şi ataşamentul faţă de valorile europene.”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite