Vin banii! Banca Mondială acordă Republicii Moldova 80 de milioane de dolari pentru îmbunătăţirea drumurilor locale

Vin banii! Banca Mondială acordă Republicii Moldova 80 de milioane de dolari pentru îmbunătăţirea drumurilor locale

FOTO Reuters

Republica Moldova şi reprezentantul Băncii Mondiale au semnat Acordul de finanţare în vederea realizării Proiectului „Îmbunătăţirea drumurilor locale”, transmite IPN.

Scopul Proiectului este de a asigura accesibilitatea instituţiilor de învăţământ şi ale celor medicale, prin infrastructură rutieră sigură şi durabilă. Coridorul selectat de drumuri locale este de aproximativ 300 de kilometri, iar termenul de realizare a acordului este de 15 ani. În baza Acordului de finanţare, Banca Mondială va acorda Republicii Moldova un credit de cca 80 000 000 dolari SUA.
 
Proiectul „Îmbunătăţirea drumurilor locale” a fost lansat cu scopul de a continua realizarea Proiectului de Susţinere al Programului din Sectorul Drumurilor şi va fi implementat sub supravegherea şi responsabilitatea generală a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Proiectul va fi realizat prin intermediul Întreprinderii de Stat „Administraţia de Stat a Drumurilor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: