Reacţia Băncii de Economii: „Această dezinformare se înscrie în scenariul atacurilor raider din 2011“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui comunicat emis de BEM, actuala conducere a sesizat Procuratura, Ministerul Afacerilor Interne şi Centrul Naţional Anticorupţie cu privire la creditele păguboase acordate de vechea administraţie.

Reprezentanţii Băncii de Economii (BEM) anunţă că au sesizat Procuratura, Ministerul Afacerilor Interne şi Centrul Naţional Anticorupţie cu privire la mai multe cauze ce ţin de acţiunile defectuoase întreprinse de vechea administraţie a acestei bănci.

„Pretinşi experţi şi pretinşi cunoscători ai situaţiei din sectorul bancar enunţă scenarii apocaliptice privind situaţia şi viitorul BEM, avînd drept scop de a crea o stare de panică şi de neîncredere. . Putem doar să intuim ce interese se ascund în spatele acestor acţiuni, dar este evident că această dezinformare se înscrie în scenariul atacurilor raider din anul 2011“, se arată în comunicatul emis de instituţia bancară.

Anterior, reporterii „Adevărul“ Moldova au arătat modul cum actuala administraţie a BEM se străduieşte să refacă imaginea băncii şi să recupereze o parte din creditele de miliarde de lei acordate de fosta conducere.   Astfel banca a scos la vânzare aproximativ 100 de bunuri depuse gaj, în vreme ce pentru luna următoare mai sunt anunţate o serie de licitaţii pentru vânzarea a altor 72 de obiective. Valoarea totală a gajului scos la vânzare e de peste un miliard de lei.

Pierderi-record la Banca de Economii

Situaţia de la Banca de Economii rămâne în continuare gravă şi mai mulţi politicieni au atenţionat asupra riscului ca aceasta să fie preluată fraudulos.

Acţionarii de la Banca de Economii îşi vând acţiunile

În ultimele două luni, la Bursa de Valori a Moldovei s-au vândut câteva pachete importante de acţiuni ale instituţiei, la un preţ de circa 14 lei pentru o acţiune. Totodată, în prezent mai sunt expuse alte 11,42% de acţiuni ale băncii. Potrivit unor surse anonime, o persoană influentă din cadrul conducerii Republicii Moldova concentrează în mâinile sale acest capital pentru a prelua controlul Băncii de Economii.

Reacţia din această seară a BEM vine după ce un consilier comunist a susţinut faptul că premierul Vlad Filat intenţionează să aducă această bancă în pragul falimentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite