Proprietarii bunurilor imobile pe direcţia construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău vor fi despăgubiţi

Proprietarii bunurilor imobile pe direcţia construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău vor fi despăgubiţi

FOTO arhivă

În scopul facilitării construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău, Guvernul a aprobat luni, 12 martie, modificarea şi completarea Legii privind declararea utilităţii publice pentru lucrările de interes naţional de construcţie a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni-Chişinău. Mai exact, documentul detaliază procedura de plată a despăgubirii persoanelor care deţin bunuri imobile pe direcţia construcţiei gazoductului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii, a menţionat că prin modificările şi completările propuse la proiectul de lege se instituie o procedură specială de expropriere detaliată pentru a elimina orice risc sau impediment în procesul de implementare a proiectului, fără a afecta desfăşurarea construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău.

De asemenea, este detaliată procedura de plată a despăgubirii proprietarilor bunurilor imobile (terenurilor) şi a titularilor de drepturi asupra bunurilor imobile (terenurilor). 

„Acest proiect de lege nu afectează dreptul la despăgubire a proprietarilor bunurilor imobile, afectaţi de construcţia conductei. Guvernul îşi asumă responsabilitatea deplină pentru despăgubirea daunelor aduse terenurilor, plantaţiilor, construcţiilor, recoltei nestrânse, precum şi pentru alte daune imputabile”, a reiterat Gaburici.

Proiectul de lege este elaborat în contextul acţiunilor întreprinse de Ministerul Economiei şi Infrastructurii în scopul facilitării construcţiei conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni-Chişinău, şi are ca scop principal consolidarea securităţii energetice a ţării prin diversificarea surselor de furnizare a gazelor naturale, obiectiv de importanţă strategică. 

Documentul urmează să fie propus Parlamentului pentru examinare şi aprobare.
citeste totul despre: