Carburanţii din Republica Moldova s-au scumpit cu un leu. Cât au ajuns să coste motorina şi benzina

Carburanţii din Republica Moldova s-au scumpit cu un leu. Cât au ajuns să coste motorina şi benzina

Mai multe staţii PECO din Republica Moldova au afişat preţuri mai mari la carburanţi. Astfel, benzina s-a scumpit cu un leu şi zece bani, iar motorina cu 85 de bani. Preţul la gazul lichefiat a rămas neschimbat.

Odată cu afişarea noilor preţuri, benzina cu cifra octanică 95 costă 19,47 lei pentru un litru, pe când acum o zi preţul era de 18,37 lei. Motorina a ajuns să coste 17,47 lei, comparativ cu 16,62 lei. Preţul pentru gazul lichefiat a rămas de 10,72 lei.

Conform noii metodologii, aprobate în luna martie de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, petroliştii stabilesc de sine stătător preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat, fără să depăşească rata de rentabilitate anuală de 10%.

Şefa Serviciului comunicare al ANRE, Galina Sanduţa, a declarat pentru IPN că, potrivit noii metodologii, petroliştii urmează să prezinte calculele de rigoare în termen de trei zile de la afişarea noilor preţuri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: