UPDATE Bărbatul infectat cu COVID-19, care a fugit din Spitalul Republican din Chişinău, a fost localizat de poliţişti

UPDATE Bărbatul infectat cu COVID-19, care a fugit din Spitalul Republican din Chişinău, a fost localizat de poliţişti

Bărbatul din satul Dănceni, raionul Ialoveni, care era căutat de poliţişti după ce noaptea trecută  a fugit din Spitalul Clinic Republican din Chişinău, acolo unde era internat pe motiv că era infectat cu COVID-19, a fost localizat de oamenii legii.

Oamenii legii au anunţat că bărbatul a fost reţinut, după care transportat la spital, acolo unde urmează să fie internat pentru a fi izolat şi a primi în continuare tratament.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. Pe parcursul zilei de vineri, 27 martie, au fost confirmate alte 22 cazuri de infectare cu coronavirus. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 199.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Pe 27 martie s-a înregistrat al doilea deces. O femeie de 79 de ani, care a activat toată viaţa în calitate de medic în sistemul medical de asistenţă urgentă prespitalicească din Republica Moldova, a murit după ce a fost infectată cu COVID-19.

Până la această oră au fost vindecate 11 persoane.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: