Transportul public din Chişinău va fi sistat în zilele de sâmbătă şi duminică

Transportul public din Chişinău va fi sistat în zilele de sâmbătă şi duminică

În contextul creşterii semnificative a cazurilor de infectare cu COVID-19, Comisia Naţională de Sănătate Publică a introdus noi restricţii. CNESP a aprobat decizia de institui un regim special de activitate la nivel naţional, în perioada 1-15 martie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior în instituţiile publice şi private vor desfăşura procesul de studii în regim online. Olimpiadele şcolare nu vor mai putea fi organizate cu prezenţa fizică a persoanelor.

Totodată, se interzice activitatea instituţiilor teatral-concertistice şi a caselor de cultură cu prezenţa spectatorilor, iar transportul public în municipiul Chişinău va fi sistat în zilele de sâmbătă şi duminică. Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a mun. Chişinău va stabili un regim de circulaţie limitat al transportului public în raza municipiului.

Instituţiile publice şi cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru ceilalţi se va dispune munca la distanţă.

CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. (Excepţie fac parte: copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegaţiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit şi cei care au act confiramtiv de administrare a vaccinului)

Conaţionalii noştri care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligaţi să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Menţionăm că aprobarea măsurilor de restricţie este argumentată de sporirea incidenţei, creşterea ratei contagiozităţii, creşterea numărului de teritorii clasificate în cod roşu de alertă, creşterea numărului formelor grave ale bolii, creşterea numărului de decese, sporirea ratei de pozitivitate a testelor la virusul SARS-CoV-2, creşterea numărului de forme asimptomatice, răspândirea comunitară.

Toate acestea atestă tendinţe de agravare a procesului epidemic a infecţiei cu COVID-19 în Republica Moldova. În context, se recomandă reprezentanţilor mass-media de a informa publicul despre necesitatea respectării stricte a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările