Transportatorii din Republica Moldova protestează: circa 600 de curse sunt suspendate

Transportatorii din Republica Moldova protestează: circa 600 de curse sunt suspendate

FOTO IPN

Circa 600 de curse de transport interurban sunt suspendate astăzi, 9 octombrie, începând cu ora 10.00 şi până la 14.00. Transportatorii solicită majorarea tarifului la călătorii şi vor veni cu microbuzele şi autobuzele în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat pentru IPN că cele 600 de curse sunt raionale şi interraionale din toată ţara şi acestea reprezintă 15% din numărul total din curse zilnice.

Transportatorii cer majorarea tarifului de la 48 până la 92 de bani per kilometru.

Începând cu ora 10.00, transportatorii vor parca în PMAN peste 250 de microbuze şi autobuze, iar de la ora 12.00 aceştia îşi vor expune poziţia.

În seara zilei de marţi, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a remis un comunicat de presă în care menţionează că Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a suspenda 600 de curse. Executivul consideră că pasagerilor trebuie să li se asigure condiţii civilizate de călătorie, microbuze şi autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiţii, se poate de discutat despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: