Pe străzile din Chișinău au apărut mesaje de propagandă pentru independența Ținutului Secuiesc. Vezi GALERIA FOTO!

Pe străzile din Chișinău au apărut mesaje de propagandă pentru independența Ținutului Secuiesc. Vezi GALERIA FOTO!

Mesaje de propagandă privind independența Ținutului Secuiesc, în Republica Moldova

Afișele instigatoare au fost găsite în refugiile de autobuz din sectoarele Buiucani și Râșcani din Capitala Republicii Moldova.

„Țara secuiască. Susținem independența" - iată cum sună un nou anunț găsit pe stâlpii de iluminat public și geamurile stațiilor de autobuz din Chișinău, Drochia, Edineț, Muncești și Sângerei.

În Chișinău, afișele instigatoare au fost găsite în stații de autobuz din sectoarele Buiucani, Râșcani și cartierul Poșta Veche.


Click aici să vezi GALERIA FOTO!

„Majoritatea populaței țării continuă să se considere etnici moldoveni și nu numai că nu doresc unire cu Romînia, dar o parte din ei, chiar susțin independența Țării Secuiești, care la moment este în componența statului romîn", apare scris în comentariul care însoțește fotografiile publicate de un site din Republica Moldova, patriotism.md.

Afișele printate pe hârtie de xerox ilustrează o hartă a zonei românești vizate, precum și o stemă de subregiune istorică a Ținutului Secuiesc, însă fără statut oficial.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările