Maria Bortă a fost eliberată din funcţia de preşedinte CNAS

Maria Bortă a fost eliberată din funcţia de preşedinte CNAS

FOTO IPN

Printr-o decizie aprobată de guvern, Maria Bortă, preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a fost eliberată din funcţie, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a spus că eliberare are loc „în baza cererii depuse”. Dar mai apoi a declarat că este necesar să spună lucrurilor pe nume şi le-a spus.
 
„A fost iniţiativa mea, eu i-am cerut să demisioneze.  Iar motivul a fost impactul acelei decizii privind indexarea pensiilor, care nu a fot gândită până la capăt. Urmarea o cunoaştem cu toţii: 36 mii de pensionari s-au pomenit în situaţia că pensiile lor în loc să se majoreze ,s-au micşorat. Am fost nevoit să intervin personal pentru a corecta situaţia şi am aprobat o decizie în şedinţă de Guvern prin care ei vor beneficia de suport financiar din partea statului în continuare. Nu trebuie să sufere niciun om, urmare a deciziilor aprobate de autorităţi”, a specificat Filip.
 
Prin altă decizie, aprobată de executiv Marin Ciobanu a fost eliberat din funcţia de administrator al Zonei Economice Libere Bălţi.
 
Comentariul vicepremierului şi ministrului economiei Octavian Calmâc a fost scurt: „Mai puţină politică şi mai multă activitate la locul de muncă”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: