Iubiri de după cortină

Iubiri de după cortină

Actorii Vlad Ciobanu şi Lucia Pogor

Mulți actori, interpreți, compozitori sau pictori își trăiesc poveștile de dragoste și dincolo de scenă. Aceștia își împart zilnic bucuriile și greutățile meseriei cu jumătățile lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre cuplurile de cursă lungă, care au rezistat împreună războaielor, foametei şi represiunilor sunt artiştii plastici Glebus Sainciuc şi Valentina Rusu-Ciobanu. Trecuţi ambii de nouă decenii de viaţă, ei mărturisesc că se simt încă plini de energie. „Cel mai mult apreciez talentul lui Glebus", spune Valentina, cea care cunoaşte toate bucuriile, dar şi grijile maestrului. Cea mai mare realizare a celor doi artişti plastici este fiul lor, Lică Sainciuc, ajuns şi el pictor de seamă şi expert în studiul artelor.

Ala Menşicov şi Petru Vutcărău sunt o altă pereche longevivă, atât pe scenă, cât şi în viaţă. El, un actor şi regizor spontan şi imprevizibil, care a reuşit întotdeauna să-şi ţină spectatorii în priză, ea - o fire vulcanică, o artistă înnăscută pentru care teatrul a fost mereu pe prima linie. „Ne-am întâlnit pe vremea studenţiei, când am intrat ambii la Arte. Sunt sigură că a fost dragoste la prima vedere, dar drumul până la căsnicie a fost unul lung", povesteşte Ala Menşicov. Întrebată cum se împacă doi actori sub un acoperiş, deţinătoarea titlului de maestru în artă nu stă prea mult pe gânduri. „Nu pot să-mi imaginez altfel. Noi suntem două firi colerice, ne completăm. Petru a ştiut întotdeauna că prioritatea mea a fost mereu teatrul, eram gata să renunţ şi la familie pentru pasiunea mea cea mare", precizează actriţa.

TEATRUL, SUBIECT TABU ÎN FAMILIE
Teatrul i-a unit şi pe actorii Vlad Ciobanu şi Lucia Pogor. Un cuplu discret, care şi-a păstrat iubirea intactă şi ferită de ochii lumii, Vlad şi Lucia s-au cunoscut acum douăzeci de ani, ea fiindu-i elevă la Institutul de Arte. Istoria lor nu a început cu flori şi lumânări parfumate, ci cu o simplă prietenie.
„Nu ne-am prea plăcut din start. O prietenă de-a mea îl simpatiza şi petreceam foarte mult timp în aceeaşi gaşcă. Fiecare dintre noi avea câte o problemă în dragoste, aşa că pot spune că nişte suferinţe adolescentine ne-au
apropiat", recunoaşte Lucia. În 1994 cei doi tineri actori şi-au unit destinele, iar doi ani mai târziu a apărut pe lume primul copil - Ioana.

Acum familia este completată şi de Toma-Augustin, un băieţaş chipeş de zece anişori. Deşi au jucat de nenumărate ori pe aceeaşi scenă, îmbrăcându-şi rolurile ca pe nişte haine şi uitând că acasă sunt soţ şi soţie, Lucia spune că după spectacol, nu discută niciodată ce a mers şi ce nu. „Mie nu-mi place să vorbim în familie despre teatru, iar Vlad îmi acceptă această doleanţă. Suntem două persoane total opuse: el- foarte echilibrat şi calm, iar eu, dimpotrivă. Asta ne ţine legaţi", spune zâmbind actriţa de la „Eugen Ionesco".

PATRU DECENII DE CĂSNICIE
Tot din categoria cuplurilor statornice din artă este cel format din maestrul Nicolae Botgros şi Lidia Bejenaru. Conducătorul orchestrei „Lăutarii" nu ezită să povestească, în fiecare interviu, cum s-a îndrăgostit lulea de Lidia la Soroca, pe când niciunul dintre ei nu păşise încă în viaţa de adult. Veneau ambii din familii numeroase, aşa că destinul asemănător i-a apropiat. Aveau câte 19 ani când au jucat prima nuntă, pentru că anul trecut Nicolae Botgros şi Lidia Bejenaru au sărbătorit patru decenii de căsnicie sau nunta de rubin, cum se mai spune în popor.

Nu doar generaţia de altădată împărtăşeşte poveşti de dragoste cu partenerii de creaţie. Printre cei mai tineri artişti care au ales să-şi petreacă viaţa de familie alături de colegii de scenă se numără Costi Burlacu şi Corina Ţepeş, care au marcat recent cinci ani de la căsătorie, soprana Valentina Naforniţă alături de baritonul Nicolae Dogotari sau ex-solistul trupei O-zone Radu Sârbu, care cântă alături de soţia sa, Ana. Lista poate continua şi cu Sasha Lopez, moldoveanul care a cucerit topurile muzicale din întreaga lume, alături de vocalista proiectului, dar şi soţia sa, Ale Blake.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările