DOC Mitropolia Moldovei se plânge că este presată de inspectorii fiscali

DOC Mitropolia Moldovei se plânge că este presată de inspectorii fiscali

Şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova. FOTO: www.mitropolia.md

Mitropolia Moldovei solicită Ministerului Finanaţelor de la Chişinău să modifice Codul fiscal astfel încât autorităţile să revină la formularea anterioară potrivit căreia organizaţiile religioase să fie scutite de impozitul pe venit şi de prezentarea unor dări de seamă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată la şedinţa ordinară a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, desfăşurată joi, 10 decembrie 2015. La şedinţă au participat toţi arhiereii din ţara noastră în frunte cu ÎPS Mitropolitul Vladimir. 
 
Potrivit Mitropoliei Molodovei, parohiile din ţara noastră sunt expuse unor presiuni din partea Inspectoratului Fiscal de Stat de a prezenta dări de seamă, chiar şi la „zero”.
 
Amintim că în decembrie 2013, conform modificărilor din Codul Fiscal, de scutire la impozitul pe venit beneficiază organizaţiile necomerciale, din articolul 52 fiind excluse „cultele religioase”. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei solicită autorităţilor ca în legislaţie să fie specificat expres acest lucru.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările