Bărbatul învinuit de asasinarea tinerilor îndrăgostiţi de la Durleşti, la libertate

Bărbatul învinuit de asasinarea tinerilor îndrăgostiţi de la Durleşti, la libertate

Sute de oameni au venit la înmormântarea celor doi tineri îndrăgostiţi de la Durleşti. Foto: Adevărul

Bărbatul învinuit de asasinarea celor doi tineri îndrăgostiţi de la Durleşti a fost eliberat din arest la sfârşitul lunii decembrie, după aproape două luni de detenţie.

 

Potrivit procurorilor, acesta are în continuare statut de învinuit. „Investigaţiile în privinţa lui continuă. A fost eliberat din arest pentru că nu credem că va încerca să se eschiveze de la anchetă“, ne-a explicat procurorul Denis Rotaru, din Secţia exercitare a urmăririi penale pe cazuri excepţionale.

La rândul său, Valeriu Mardare, avocatul bărbatului, susţine că oamenii legii nu au suficiente probe împotriva clientului său.

Vasile B. (nume schimbat - n.r.), de 44 de ani, a fost încătuşat la începutul lunii octombrie 2012. Mama bărbatului a povestit atunci pentru „Adevărul“ că fiul său a fost luat chiar în timpul serviciului. „Oamenii legii au făcut mai multe percheziţii în casa în care locuiesc cei doi fii ai mei. L-au luat pe cel mai mare chiar de la lucru. I-au spus că au găsit saliva lui pe hainele copiilor ucişi, iar pe un cablu de la aparatul de radio ar fi depistat amprentele sale“, a spus femeia.

Şi fraţii Vladimir şi Eugen Fiodoruc, ambii învinuiţi în dosarul dublului omor de pe traseul Chişinău-Ialoveni, se află la libertate. Vladimir a fost reţinut în mai 2011 în Turcia, fiind adus în ţară peste un an şi câteva luni. Între timp, fratele său, Eugen, a fost deţinut la Psihiatrie.

„Cele două cazuri sunt cercetate în comun. În ambele episoade avem însă anumite probe pe care le investigăm separat“, a mai adăugat Denis Rotaru.

Crime care ne-au cutremurat

În septembrie 2010, în apropierea şoselei Chişinău-Ialoveni, au fost descoperite cadavrele a unui bărbat de 31 de ani şi a unei tinere de 20 de ani, împuşcaţi cu o armă de vânătoare. La începutul lunii aprilie 2011, Olga Câşlaru (15 ani) şi iubitul ei, Ilie Racu (18 ani), ambii elevi la Liceul „Hyperion" din Durleşti, au fost găsiţi morţi: fata cu o împuşcătură în ceafă, iar tânărul, cu un glonţ în cap şi celălalt în torace. Corpul fetei, dezbrăcată pe jumătate, a fost găsit în maşină. Cel al băiatului era băgat în portbagajul BMW-ului care-i aparţinea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: