Aproape 5 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor locale din Republica Moldova

Aproape 5 mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor locale din Republica Moldova

La asigurarea şi menţinerea ordinii publice în ziua alegerilor vor fi implicaţi aproape 5 mii de angajaţi ai Inspectoratului General de Poliţie. „Nemijlocit, la secţiile de votare şi consiliile de circumscripţie vor fi antrenaţi 3.867 de angajaţi”, a declarat, la un briefing de presă, şeful adjunct al Direcţiei generale securitate publică a IGP Veaceslav Balan, transmite IPN.

Veaceslav Balan a menţionat că la nivelul IGP au fost create grupe permanente de urmărire penală, de intervenţie 112 şi echipaje de fluidizare a traficului rutier. „Pe parcursul acestor zile, în suportul Poliţiei va fi antrenat şi Inspectoratul General de Carabinieri, care va asigura paza şi care va constitui o forţă de rezervă în caz de escaladare a situaţiei”, a menţionat şeful adjunct al Direcţiei generale securitate publică a IGP.

Potrivit lui Veaceslav Balan, în vederea bunei desfăşurări a alegerilor locale şi a alegerilor parlamentare noi, este interzisă îngrădirea sub orice pretext a dreptului la vot, se interzice fotografierea buletinelor de vot şi scoaterea acestora din secţiile de votare, este interzis comerţul de băuturi alcoolice în apropierea secţiilor de votare şi intrarea în stare de ebrietate sau cu arme în secţia de votare.
 
„Se recomandă ca orice încălcare văzută de cetăţeni în sau în preajma secţiilor de votare să fie sesizată preşedinţilor secţiilor de votare sau poliţiei, dacă este necesar”, a spus Veaceslav Balan.

Şeful adjunct al Direcţiei generale securitate publică a IGP a mai atenţionat că în ziua alegerilor şi în cea precedentă scrutinului nu este permisă agitaţia electorală. „Poliţia va interveni prompt şi nu va tolera nicio încălcare. Toate persoanele care vor fi găsite vinovate vor fi trase la răspundere conform legii”, a spus Veaceslav Balan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: