Tenaris investeşte 8 milioane de dolari la Zalău. Cum va funcţiona noua linie de producţie

Tenaris investeşte 8 milioane de dolari la Zalău. Cum va funcţiona noua linie de producţie

Linia de finisare a ţevilor a fost retehnologizată FOTO TenarisSilcotub

TenarisSilcotub a finalizat cea mai importantă investiţie din ultimele 12 luni din fabrica de ţevi din Zalău, cea de retehnologizare a liniei de finisare a ţevilor destinate industriei de petrol şi gaze, în valoare de 8 milioane de dolari.

Modernizarea liniei de finisare s-a făcut cu echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie, care aduc îmbunătăţiri relevante în ceea ce priveşte siguranţa în muncă şi protectia mediului, calitatea produselor şi eficienţa procesului. Noua investiţie a fost inaugurată joi, 28 martie, la Zalău, în prezenţa oficialilor companiei, a reprezentanţilor Guvernului, Ministerului Economiei şi a autorităţilor locale, precum şi a clienţilor.

Potrivit Mihaelei Popescu, preşedintele TenarisSilcotub (foto jos), modernizarea liniei vine pentru a răspunde unor exigenţe de sănătate în muncă şi de mediu.

Capacitatea anuală de producţie a liniei este de 60.000 de tone de ţevi, cu lungimi de până la 14 metri, utilizate în activităţile de exploatare din industria de petrol şi gaze din întreaga lume. Odată cu punerea ei în funcţiune, fabrica din Zalău câştigă o nouă linie pe care este instalată tehnologia de identificare unică a ţevilor.

Compania oferă clienţilor săi un serviciu unicat, prin care asigură trasabilitatea integrală a produsului, de la oţelul din care este fabricată ţeava şi până la utilizarea acesteia la sondă. "Această investiţie aduce o întărire a spectrului de calitate, pentru că întreaga trasabilitate a produsului se face pe mod automat, şi face o tranziţie spre epoca digitală, pentru că fiecare ţeavă are un ADN, o identificare unică, informaţii ce pot fi citite printr-o aplicaţie. Practic orice client are astfel acces la informaţiile detaliate privind produsul,într-un format uşor de citit şi de transferat către utilizatori", a explicat oficialul companiei.

Retehnologizarea liniei de finisare este doar una dintre investiţiile realizate de TenarisSilcotub în ultimele 12 luni în unităţile sale de producţie din Zalău, Călăraşi şi Câmpina. Valoarea acestora depăşeşte 17 milioane de dolari şi se adaugă investiţiilor de peste 460 milioane de dolari realizate de Tenaris în cei 15 ani de prezenţă în România.TenarisSilcotub este unul dintre principalii exportatori ai ţării, 80% din vânzările sale anuale de circa 450.000 de tone fiind destinate exporturilor pe cinci continente.

Vă mai recomandăm:

Proiectul care ajută peste 700 de elevi să se orienteze în carieră. Investiţia de 170.000 de dolari, asigurată de o multinaţională

Tenaris îşi continuă dezvoltarea în România. A cumpărat un fost gigant al cuprului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: