Un bărbat de 48 de ani a murit după ce a ignorat temperaturile extreme şi a muncit pe câmp toată ziua

Un bărbat de 48 de ani a murit după ce a ignorat temperaturile extreme şi a muncit pe câmp toată ziua

Bărbatul a fost transportat la spital, unde a decedat la scurt timp

Un bărbat de 48 de ani din localitatea vasluiană Sauca a murit sâmbătă după amiază, cel mai probabil, cred medicii, din cauza expunerii prelungite la soare. A fost găsit în stare de hipertermie, având o temperatură a corpului de 42,5 grade. Toată ziua, bărbatul lucrase pe câmp, ignorând codul portocaliu de caniculă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, temperaturile au atins în judeţul Vaslui aproape 40 de grade, la umbră. Bărbatul a ignorat avertizările meteorologice şi a plecat la câmp, fiind obişnuit cu munca în orice condiţii. Era cunoscut în sat ca fiind un om harnic şi nu consuma băuturi alcoolice.

Sâmbătă, lucrat toată ziua, cu pauze scurte de odihnă, hotărât fiind să îşi termine treaba. Spre seară însă, bărbatul a cedat. Martorii au povestit că, la un moment dat, a început să aibă halucinaţii, iar la scurt timp a căzut inconştient. 

Au fost alertate cadrele medicale de la Ambulanţă. Conştient de starea gravă a bărbatului, un locanic la urcat în maşina personală şi a plecat în întâmpinarea ambulanţierilor. Cadrele medicale SMURD, deplasate în zonă, l-au găsit pe bărbatul de 48 de ani în top cardiorespirator, însă în urma manevrelor de resuscitare au reuşit să repornească inima acestuia, însă la scurt timp, în momentul în care a ajuns la spitalul din Vaslui pacientul a suferit un nou stop cardiac.

”Sub manevre de resuscitare, fost preluat, stabilizat şi adus la UPU, aici a prezentat al doilea stop, s-au facut manevre 45 de minute, nu a raspuns, declarâdu-se decesul. Pcientul a lucrat în aceasta zi, în condiţii caniculare. Acasa s-a deteriorat starea lui neurologica şi a intrat în stop. La preluare, pacientul avea hipertermie 42,5 grade temperatura. Caldura a fost de vină. Populaţia nu tine cont de atenţionari şi ne confruntam cu victime, la acest moment”, a precizat medicul Alexandrina Ciubotari din cadrul SMURD Vaslui.

”Sunaţi părinţii să nu umble prin soare!”

Îngrijorat de temperaturile extreme care afectează judeţul de mai multe zile, un primar din Vaslui face apel la fii satului, plecaţi în oraşe sau peste hotare, să-şi sune părinţii şi să-i îndemne să rămână în case, pentru a nu cădea victime caniculei.

”Sunaţi acasă părinţii şi bunicii să nu umble prin soare! O facem şi noi, cât putem! Este jalea de pe lume!”, a transmis primarul comunei Şuletea, Ciprian Tamaş celor plecaţi din sat. 

Judeţul Vaslui se află sub atenţionare cod portocaliu de caniculă de trei zile, temperaturile fiind cuprinse între 36 şi 40 de grade la umbră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările