Mielul de Paşte, un lux pentru mulţi severineni

Mielul de Paşte, un lux pentru mulţi severineni

Miei la vânzare în Târgul Veterani FOTO Corina Macavei

Ne apropiem cu paşi repezi de sărbătoarea Paştelui şi toată lumea caută cel mai bun preţ la carnea de miel. Alternativele sunt puţine dintre cele recomandate de medicii veterinari mai ales că până sâmbătă este autorizat în Turnu Severin doar Târgul Veterani pentru sacrificarea cărnii de miel. Preţul este acelaşi ca şi anul trecut, de 20 lei pe kilogram.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forfotă mare în Târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin, acolo unde li s-a permis ciobanilor să sacrifice mieii. Locul a primit avizul Direcţiei Sanitar-Veterinare Mehedinţi, care prin medicii anume desemnaţi, supraveghează zilnic târgul pentru ca vânzările să decurgă în condiţii normale din punct de vedere al normelor sanitare.

20 de lei kilogramul

Severinenii vin în număr mare pentru a cumpăra mielul pentru masa de Paşte. Ţin să respecte tradiţia, astfel că nu se uită la preţ atunci când vine vorba de pregătirile pentru această mare sărbătoare creştină. Ca şi anul trecut preţul este de 20 de lei pe kilogram şi din câte se pare ciobanii nu sunt deloc dispuşi să mai lase la ăreţ. „Stăm şi aşteptăm clienţii, eu zic că nu e un preţ mare la câte cheltuieli am avut peste iarnă. Nu cred că o să mai creştem preţul, cel mai probabil o  să se menţină”, a spus Duţu Sică, un crescător de animale din satul Scăpău, comuna Devesel. „Suntem mulţumiţi de vânzări, oamenii au de unde alege, marfa este de calitate. Sper să dau mieii cât mai repede şi să plec acasă”, a spus un al cioban din zona Vânju Mare. „Carnea este foarte bună, hrana a fost bio, preţul este de 20 de lei pentru buzunarul fiecăruia şi aşteptăm pe severineni”, striga la intrare în târg un crescător de animale din Vrata.

Printre cumpărători, păreri împărţite

Printre cumpărătorii veniţi miercuri în Târgul Veterani, părerile erau împărţite. Unii au spus că indiferent de preţ este musai să respecte tradiţia de Paşte, altora preţul de 20 de lei li s-a părut foarte piperat şi cum au venit aşa au plecat. Pentru mulţi severineni, îndeosebi pensionari, mielul e în acest an un lux pe care nu şi-l pot permite. Preţul de 20 lei li se pare unul piperat multor severineni.

În aceste condiţii, sunt destui cei care aşteaptă să cumpere mielul de Paşte pe ultima sută de metri, în speranţa ieftinirii cărnii.

„Eu cred că este un preţ mare având în vedere situaţia care este la noi în judeţ, cu  oameni fără serviciu. Eu am o pensie de vreo 800 de lei şi nu mi-aş permite să iau un miel întreg, jumătate da. Aşa este obiceiul şi trebuie să avem pe masă carne de miel”, a spus o doamnă pensionară.

„Mi se pare un preţ aproximativ acceptabil pentru o anumită categorie de persoane. Mulţi pensionari însă vin, se uită şi pleacă. Eu am o pensie de aproape 1000 de lei şi pot să-mi permit, dar mulţi nu îşi permit”, a spus un domn.

„Cam piperat pentru buzunarul nostru, poate pentru ei ca şi crescători de animale nu este mare. Asta e. Mai vin şi mâine şi poimâine, poate scade preţul”, a spus un severinean. „Mai bine cumpăr ceafă de porc, mie nu îmi convine să dau 20 de lei pe kilogramul de miel, la preţul ăsta eu nu cumpăr”, spunea un bărbat din Turnu Severin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: