Victor Ponta: „Portul va trece în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea“

Victor Ponta: „Portul va trece în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea“

Victor Ponta, la Tulcea FOTO CJT

După ce Victor Ponta i-a promis primarului Constanţei, Radu Mazăre, că îi va da mai multe acţiuni din Portul Constanţa, la Galaţi el a spus în există în lucru un proiect referitor la trecerea portului Tulcea în administrare locală.

În cadrul vizitei pe care Victor Ponta a făcut-o sâmbătă la Galaţi, premierul a vorbit despre situaţia judeţului Tulcea. El a declarat că, la momentul de faţă există în lucru (şi urmează să fie adoptat) un proiect referitor la trecerea portului Tulcea în administrare locală. Trecerea portului la CJ Tulcea va permite accesarea de fonduri europene.

De asemenea, Victor Ponta a vorbit, la Galaţi, despre importanţa legării Dobrogei de Galaţi sau Brăila, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Tulcea (CJT).

„Transmiterea portului în administrare locală, sprijinul pentru aeroportul Delta Dunării, implicarea în ceea ce înseamnă legătura dintre Dobrogea şi Galaţi/Brăila ne arată că Victor Ponta vrea ca judeţul Tulcea să devină unul dintre cele mai atractive centre ale României“, este de părere Horia Teodorescu, preşedintele CJT.

În urma vizitei pe care a făcut-o pe litoral de 1 Mai, premierul a spus că procedura de transfer a acţiunilor Portului Constanţa către Consiliul Local va continua, chiar dacă există riscul "să se supere" anumite persoane, el susţinând că portul se va dezvolta mai bine după ce o parte din acţiuni vor fi listate la bursă.

„Cu portul facem ce am vorbit. Se supără, nu ştiu cine se supără, dar eu cred că este mai bine să avem mai mult capital privat şi mai mulţi investitori, iar toţi banii îi lăsăm pentru investiţii, nu-i luăm la buget“, spunea atunci Ponta în prezenţa primarului Mazăre.

Vă mai recomandăm:

Treimea din Portul Constanţa, cerută oficial de la Ministerul Transporturilor

Băsescu: Portul Constanţa trebuie să rămână administraţiei centrale, Mazăre vrea să mulgă de acolo

Radu Mazăre se teme că va fi asasinat. Edilul susţine că atentatul ar putea avea loc în vacanţa sa din Madagascar

Gigacaloria rămâne la preţul de 358,54 lei. Plafoanele de acordare a ajutoarelor de încălzire sunt neschimbate

Debranşări în lanţ de la RADET. Jumătate dintre ele sunt ilegale

Gigacaloria din Constanţa se scumpeşte. Majorarea o suportă municipalitatea

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: