Un şofer a „zburat” peste sensul giratoriu din Piaţa Mărăşeşti şi s-a înfipt într-o jardinieră de pe trotuar

Un şofer a „zburat” peste sensul giratoriu din Piaţa Mărăşeşti şi s-a înfipt într-o jardinieră de pe trotuar

FOTO Facebook/Info Trafic Jud.Timiş

Un şofer a intrat cu maşina prin mijlocul sensului giratoriu din Piaţa Mărăşti, şi s-a oprit pe trotuarul din partea cealaltă a drumului. Din fericire nu au fost victime.

Un incident neobişnuit a avut loc duminică după masă la Timişoara. Un şofer, care a avut probabil viteză foarte mare, a trecut efectiv peste sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti.
 
Maşina venea dinspre Piaţa 700, a trecut peste amenajarea florală din sens şi s-a oprit pe trotuarul de pe partea cealaltă a intersecţiei, unde a lovit o jardinieră.  

Accidentul a avut la o oră în care circulaţia era extrem de redusă prin Timişoara.
 
Cineva care locuieşte în blocurile de turn din zonă a realizat o fotografie cu maşina şi a postat-o pe grupul de Facebook Info Trafic Jur.Timiş. 
 

Noua configuraţie din Piaţa Mărăşti, numită turbo-giratie a fost realizată în 2018. A devenit acum una dintre cele mai interesante tendinţe în ingineria civilă şi planificarea traficului, în întreaga lume. Turbo-giraţiile înseamnă, pe scurt, sensuri giratorii în care fluxurile de trafic sunt separate pe benzi, iar conducatorul auto trebuie să îşi selecteze banda de intrare, în funcţie de ieşirea din sens.

Studiile realizate arată o creştere cu 76% a siguranţei prin utilizarea acestui tip de sens giratoriu, dar şi o creştere a capacităţii sensului până 140-160%.


 

Vă mai recomandăm:

Turbo-giraţia de la Timişoara. Conceptul a fost inventat în Olanda, iar acum este folosit în întreaga lume civilizată

VIDEO Cum se vede din dronă circulaţia în faimoasa turbo-giraţie din Timişoara. Siguranţă crescută şi trafic lejer

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările