Tranzacţia imobiliară a anului, în Banat. Continental Anvelope a cumpărat 32 de hectare de teren în Timişoara

Tranzacţia imobiliară a anului, în Banat. Continental Anvelope a cumpărat 32 de hectare de teren în Timişoara

Fabrica

Continental Anvelope a achiziţionat fosta platformă industrială UMT din Timişoara. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar reprezentanţii Contiental au anunţat pentru ce va fi folosit terenul. Potrivit unor surse din domeniu, tranzacţia Continental este cea mai importantă tranzacţie a anului în Banat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plin scandal pentru obţinerea unei autorizaţii de construire pe terenul pe care îl deţinea deja la Timişoara, Continental Anvelope, acuzată în repetate rânduri că poluează din cauza mirosului de cauciuc, cumpără fosta platformă UMT din Timişoara, în suprafaţă de 32 de hectare, pentru a se extinde. Într-un comunicat de presă, Continental anunţă că terenul „va ajuta compania să îşi extindă capacitatea de depozitare a produsului finit, şi să îşi optimizeze costurile generale de logistică”.  „Tranzacţia a fost finalizată în urma negocierilor între Continental, grupul de firme UMT şi Prompt, şi compania de consultanţă economică şi juridică, ABA Consulting”, mai arată reprezentanţii Continental.

Reprezentanţii companiei germane arată că în cei 18 ani de activitate la Timişoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope şi a creat peste 2.500 de locuri de muncă. „Continental Anvelope Timişoara a produs şi livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienţilor din Europa şi din întreaga lume”, se mai arată în comunicatul Continental.

În Timişoara, compania produce o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 şi 20 de ţoli, în linie cu cerinţele pieţei, incluzând anvelope cu valoare ridicată pentru automobile premium,  anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum şi anvelope pentru vehicule comerciale uşoare (VAN). 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: