Tinerii condamnaţi la 100 de ani de puşcărie pentru falsificare de carduri cer indulgenţă la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Bondor a luat cinci ani de închisoare
Denis Bondor a luat cinci ani de închisoare

După ce au fost condamnaţi la 100 de ani de închisoare de Tribunalul Timiş, grupul de tineri acuzaţi că au falsificat carduri şi au golit cu ele conturi bancare cer micşorarea pedepsei şi indulgenţa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara.

Grupul din Timişoara, din care făceau parte şase tineri, colabora cu o reţea din Bucureşti, în care se aflau 14 persoane. Prin sentinţa Tribunalului Timiş, pedepsele primite de cei 20 însumează 100 de ani. Potrivit procurorilor DIICOT; bucureştenii se ocupau cu confecţionarea de aparatură de citit carduri, care era montată pe bancomate din Olanda, Germania, Franţa, Luxembrug şi Italia, iar timişorenii scoteau bani din bancomate.

Aproape toţi cei judecaţi au negat implicarea în reţea, însă la dosarul penal există declaraţia lui Denis Bondor, care a povestit cum trupa din Timişoara cumpăra aparatură de citire de carduri de tinerii din Bucureşti. „Paul Mihalache era coordonatorul grupului, cel care distribuie cardurile şi banii obţinuţi din extrageri, urmând ca cei care s-au deplasat la bancomate să ia 10 la sută din banii extraşi", a declarat Denis Bondor, de 23 de ani, unul dintre cei implicaţi în dosar, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Paul Mihalache, considerat unul dintre liderii reţelei, s-a ales tot cu cinci ani de închisoare cu executare. Un alt cap al reţelei, Paul Iacob a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, deoarece avea şi un rest de pedeapsă de 2,6 ani de închisoare, pentru o infracţiune mai veche. Constantin Limostin, un alt tânăr din Bucureşti, a fost şi el condamnat la cinci ani de închisoare, fiind considerat tot lider al reţelei.

Ceilalţi tineri din grup au luat pedepse între unul şi şase ani de închisoare, după ce au fost ridicaţi de mascaţi, în septembrie 2009, din localităţi din Timiş şi din Bucureşti, în urma unor acţiuni a procurorilor DIICOT. Poliţiştii au confiscat şi peste 30.000 de euro, bani care au fost găsiţi în casele tinerilor, precum şi zeci de carduri falsificate, şi aparatura folosită pentru contrafacerea acestora.

Tinerii nu au fost mulţumiţi de sentinţa Tribunalului Timiş şi au declarat apel, la Curtea de Apel Timişoara, în speranţa că vor putea convinge judecătorii de aici că merită pedepse mai uşoare, sau chiar punerea în libertate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite