Protest al angajaţilor Nokia din Timişoara. IT-iştii sunt nemulţumiţi de efectele „revoluţiei fiscale”

Protest al angajaţilor Nokia din Timişoara. IT-iştii sunt nemulţumiţi de efectele „revoluţiei fiscale”

Sindicatul IT Timişoara anunţă că angajaţii companiei Nokia, care are la Timişoara cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România, sunt de vineri în grevă japoneză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat postat pe Facebook, Sindicatul IT Timişoara anunţă că începând de vineri angajaţii Nokia afiliaţi sindicatului au intrat în grevă japoneză, în semn de protest faţă de pierderile de 6,5 la sută din venituri suferite ca urmare a modificărilor Codului Fiscal. IT-iştii sunt nemulţumiţi că anagajatorul refuză să suporte pierderile care au rămas pe umerii angajaţilor.

„Am organizat astăzi o primă acţiune de protest în Nokia, împotriva deciziei companiei de a NU compensa pierderea de 6,5% a IT-iştilor. Majoritatea angajaţilor au început de astăzi să poarte banderole albe la braţ, marcate cu mesaje împotriva acestei decizii. Acţiunile vor continua în perioada următoare. Este momenul să fim uniţi şi solidari!”, anunţă Sindicatul IT Timişoara, care a fost înfiinţat în 2009 şi este unul dintre cele mai mari din România, numărând aproximativ 5.000 de angajaţi din companii de profil din ţară.

 

citeste totul despre: