Ce îi împiedică pe timișoreni să aibă o viață mai bună

Ce îi împiedică pe timișoreni să aibă o viață mai bună

FOTO: Sebastian Tataru -Bunastarea la Timisoara

Majoritatea timişorenilor cu iniţiativă care au luat parte la întâlnirile organizate în cadrul proiectului "Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active" sunt de părere că traiul lor s-ar îmbunătăţii dacă mijloacele de viaţă ar fi la îndemână oricui. Atitudinea şi iniţiativa sunt alţi factori care ar ajuta la dezvoltarea bunăstării în Timişoara, mai sunt de părere cei care au răspuns sondajulu

Proiectul "Rolul dialogului social în dezvoltarea incluzunii sociale active" a fost implementat la nivelul oraşului Timişoara în anul 2010 de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare şi are ca scop creşterea incluziunii sociale prin promovarea dialogului social între diverşi actori ai societăţi. În acest cadru au fost organizate mai multe sesiuni de discuţii cu cetăţeni ai Timişoarei, proveniţi din mai multe clase sociale, care au răspuns la întrebările "ce înseamnă, ce vă împiedică şi ce aţi face pentru a avea o viaţă bună". 


Răspunsurile acestora au fost organizate în opt categorii, iar cei mai mulţi dintre cetăţeni sunt de părere că acesul limitat la mijloacele de viaţă este principala problemă a traiului lor zilnic. O altă categorie punctată de mulţi repondenţi este lipsa de atitudine şi iniţiativă a concetăţenilor. Destul de puţini au fost cei care au spus că echilibrul personal este un factor care contribuie la bunăstarea oraşului.   

Următorul pas al proiectului îl reprezintă stadiul de rezolvare a problemelor punctate de timişoreni. „Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active" este un proiect naţional la care participă mai multe oraşe din România, printre care şi Timişoara. În cadrul sesiunilor de discuţii au răspuns peste 15.000 de cetăţeni iar finalizarea lui este aşteptată în 2013Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: