Noi stele pe Aleea Celebrităţilor: Ecaterina Teodoroiu şi Tudor Vladimirescu

Noi stele pe Aleea Celebrităţilor: Ecaterina Teodoroiu şi Tudor Vladimirescu

Ecaterina Teodoroiu are o stea pe Aleea Celebrităţilor

Alte două stele au fost dezvelite, ieri, pe Aleea Celebrităţilor din zona centrală a municipiului Târgu Jiu. Este vorba despre stelele care poartă numele Ecaterinei Teodoroiu şi a lui Tudor Vladimirescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numele celor două mari personalităţi ale istoriei României au fost inscripţionate pe două stele, care au fost develite ieri, pe Aleea Celebrităţilor. „Cele două personalităţi sunt Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluţiei de la 1821, de la care gorjenii au moştenit sintagma, care poate îi caracterizează cel mai bine, aceea de spirit pandur, precum şi Ecaterina Teodoroiu, care a rămas în istoria noastră sub denumirea de Eroina de la Jiu“, a spus Ion Cepoi, directorul Centrului de COnservare şi Promovare a Artei Tradiţionale. 
Pe Aleea Celebrităţilor din Târgu-Jiu mai există patru stele pentru Constantin Brâncuşi, Sergiu Nicolaescu, Elvira Godeanu şi Tudor Arghezi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările